HENGÄHDYSHETKIÄ on "luomu" tapa hoitaa stressiä 

Kenelläkään ei ole varaa kohauttaa stressille olkiaan. Yhdenkään ihmisen ei pitäisi ajatella, että "minä jaksan kyllä, tuo stressinhallinta on hössöttäjiä ja heikkoja varten."  Stressin seuraukset ovat vakavimmat niille, jotka välittävät vähiten. Tilastojen mukaan krooninen stressi sairastuttaa länsimaisen ihmisen todennäköisemmin kuin mikään muu (WHO 2012). 

Onneksi arkea ja terveyttä rajoittavia stressioireita voi hoitaa tehokkaasti rentoutusreaktioon johtavilla tekniikoilla. Aihetta on tutkittu viime vuosien aikana varsin paljon (tuloksia suomeksi esim. kirjassa Stressin luomuhoito 2015).  Hengähdyshetkiä-työkalupakki stressinhallintaan sisältää palauttavia hengitysharjoituksia, hermostoa rauhoittavia keskittymis- ja rentoutumistekniikoita, stressin kehollisia oireita hoitavia liikkeitä sekä mielen tyynnyttäviä tarkkaavaisuusharjoituksia.

Hengähdyshetkiä tarjoaa tukea stressinhallintaan silloin, kun tunnet, että aikaa siihen olisi vähiten. Stressiä voi ja nimenomaan kannattaa ennaltaehkäistä. Asioiden ei tarvitse antaa mennä niin pitkälle, että edessä on lääkärireissu, sairaslomaa ja yöpöydällä purkki pillereitä nukkumista ja toinen hereillä pysymistä varten.

******

UNIVAIKEUKSIA? TYÖTEHON LASKUA? VERENPAINETTA? PÄÄNSÄRKYJÄ? AHDISTUNEISUUTTA? SELKÄKIPUJA? ÄRTYNEISYYTTÄ? KESKITTYMISONGELMIA?

video: mihin stressinhallintaa tarvitaan?

 

 

mekin kokeilimme:

 

"Pidimme kovasti valmennuksesta. Teoriaosuus oli todella mielenkiintoinen ja harjoitus oikein avartava ja tehokas. Ihmettelimme toimistolle kävellessä, että oliko harjoitus tosiaan 90 minuuttia. Se tuntui paljon lyhyemmältä eli pystyimme keskittymään siihen ilmeisen hyvin. Ohjaus oli taitavaa."

-Marjukka Hausalo, Partner, Financial Manager, Boco IP Oy Ab-

Hengähdyshetkiä-päivä työpaikallamme oli todella positiivinen yllätys. Luento pysäytti ja laittoi miettimään, miten soveltaa stressinhallinnan keinoja omaa elämään. Terveys on tärkeintä. Harjoituksissa osasin rentoutua ja taisin nukahtaakin. Iso kiitos!”

-Seppo Antila-

“Mia Jokiniva oli erittäin selkeä, kiinnostava ja esitystä oli helppo seurata. Lopun harjoitukset konkretisoivat hyvin esityksen sisältöä. Täysi kymppi!"

   - Palautetta Ekonominaisten Hengähdyshetkiä-luennolta 2016 -

 “Saimme työyhteisöön kaipaamiamme konkreettisia neuvoja siihen, mitä stressi on, mitä stressi voi aiheuttaa ja miten sitä voi vähentää. Opimme, miten voimme itse vaikuttaa hyvinvointiimme arjessa. Vietimme upean päivän, jonka vaikutukset ovat jatkuneet arjessamme. Suosittelemme lämpimästi!

-Heidi Fransila, Puolustusministeriö-

“Hengähdyshetkiä-luennon pitäjä oli mukaansatempaava, energinen ja miellyttävä. Hän oli asiantunteva ja häntä ilo kuunnella.”

"Huikea ja hyödyllinen luento, kiva että mukaan mahtui harjoituksiakin. Fysiologisten selitysten kautta stressin ymmärrys avautui ihan uudella tavalla. Lisää näitä!”

                                                                                           Palautetta Ekonominaisten Hengähdyshetkiä-luennolta 2016.

"Sanoisin, että puhelimeen ladattavat harjoitukset ovat mullistaneet reissaamisen kohdallani. Tästedes tiedän, mitä teen pieneen tilaan pakotettuna bussissa, lentokoneessa tai junassa. No hengähdyshetkiä!"

-Sarita M.-

“Tein Hengähdyshetkiä-verkkovalmennuksen harjoitteet usein ennen nukkumaan menoa. Se helpotti nukahtamista. Näin paljon vähemmän työhön ja velvollisuuksiin liittyviä unia, ihanaa! Aamulla olin levänneempi.”

-Anna-Sofia Kuoppa-

 

lisää tietoa stressinhallinnasta ja käytännön harjoituksista saat myös mia jokinivan kirjoista. löydät kirjat kaikista suurista suomalaisista kirjakaupoista. 

 

Hengähdyshetkiä - opas stressittömään elämään (2013, Gummerus)

Stressin luomuhoito - täsmätekniikat hengähdyshetkiin (2015, Gummerus)              

Vapaudu stressistä (2017, Gummerus) 

Metsäjooga (2018, Gummerus)