Työ tekijäänsä kiittää, myös täällä stressinhallinnan mekassa, Villa Mandalassa. Hengähdyshetkiä-tiimimme on hyvin huojentunut –  ja samaan aikaan lähtökuopissa työteliääseen mutta varmasti kiitolliseen ajanjaksoon - suomalaisen stressinhallinnan historiassa on aloitettu uusi luku.

 

Juuri julkistetut, yrityksille suunnatun 7 viikon stressinhallintaohjelmamme pilotin tulokset kertovat kaunista tarinaa. Kaksi vuotta kehitystyön alla ollut valmennusohjelma onnistui loistavin tuloksin. Hengähdyshetkiä-ohjelma toteutettiin ja mitattiin kevään aikana yhteistyössä Fazer-konsernin kanssa. Tulokset näyttävät, että negatiivisen stressin vähentämiseen ei tarvita totaalista työn ja elämän uudelleenjärjestelyä. Vähimmillään vain 15 minuuttia päivässä hermoston rauhoittamiseen perustuvaa harjoittelua riittää.

MITÄ OHJELMASSA TEHTIIN?

 7 viikon valmennusohjelma koostui viikoittaisista lähivalmennuksista ja arjen tueksi rakennetusta digiharjoittelusta.  Ideana oli tehdä stressinhallinnasta vaivatonta; “missä vain, milloin vain”. Osallistujat käyttivät digialustalta keskimäärin 3-6 kertaa viikossa n. 10-30 minuutin mittaisia keskittymis-, hengitys-, meditaatio- ja rentoutumistekniikoita. He harjoittivat näin fysiologisen stressireaktion purkamiseen tarvittavaa, hermostollista parasympaattista aktivaatiota.

Keskeinen osa mittauksissa Firstbeatilla, suomalaisella stressin mittaamiseen huipputekniikan kehittäneellä yrityksellä. Firstbeat suoritti tutkittaville kolme kehon stressifysiologiaa kartoittanutta mittausta. Sen lisäksi toinen tutkimustaho teki osallistujille kymmeniä kvalitatiivisia kartoituksia päivä-, viikko- ja kuukausitasolla. Mittaukset todistivat, että keho-mielen stressikuormaa voi alentaa harjoittelulla.  

MITÄ TULOKSET NÄYTTÄVÄT?

Tulokset kertoivat hermostumisherkkyyden laskemisesta (-78%), stressiin liittyvien kiputilojen (pää- ja selkäkivut, rytmihäiriöt) lientymisestä (-44 %), ahdistuneisuuden tunteiden laskemisesta (-38%) ja uniongelmien vähenemisestä (-36%).

Osallistujat kertoivat multitaskaamisen ja työn virheiden vähentyneen, sekä keskittymiskyvyn kasvaneen harjoitteluohjelman seurauksena.  Kokemus omasta hyvinvoinnista oli myönteinen ohjelman lopussa 93%:lla kuin ohjelman alussa näin kertoi 66% osallistujista.  “En koe olevani stressaantunut” -väitteeseen vastasi ohjelman lopussa myöntävästi 52% tutkituista, kun tutkimuksen alussa luku oli 13%. 

Tutkimusryhmä koostui Fazer-konsernin viidestätoista eri liiketoiminta-alueen toimihenkilöstä.

Kiitos tälle loistavalle tiimille, joka teki kaikesta mahdollista. Kiitos.

Stressinhallinta Villa Mandala Firstbeat

Kerromme mielellämme lisätietoja ohjelman tuloksista:

Mia Jokiniva, sisältöjohtaja, Villa Mandala Oy / Hengähdyshetkiä. 050 3057878. mia@villamandala.fi

Mika Videman, henkilöstöjohtaja, Fazer-konserni. 040 544 9627
Leena Majamäki, viestintäjohtaja, Fazer-konserni. 040 585 1585

Fazerin mediapuhelin palvelee arkisin klo 8.00–16.00. Puh: 040 668 2998. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fazer.com

Jaakko Kotisaari, hyvinvointiasiantuntija, Firstbeat Oy, 020 7631 662. jaakko.kotisaari@firstbeat.com

Villa Mandala

On vuonna 2012 perustettu stressinhallinnan asiantuntijayritys ja retriittikeskus. Villa Mandala tarjoaa yrityksille konseptoituja valmennuspalveluja työhyvinvointiin ja yksityishenkilöille holistisia hyvinvointilomia stressinhallintaan. Tuoteperhettä kehitetään jatkuvasti uusimman stressitutkimuksen pohjalta, jotta jokaisella suomalaisella olisi mahdollisuus hankkia koulutusta ja stressinhallinnan konkreettisia työkaluja terveytensä tueksi. Villa Mandalan työ on tunnustettu laajasti suomalaisissa yrityksissä ja ministeriöissä sekä mediassa aina Wall Street Journalia myöten. Yrityksen kansainvälinen stressinhallintatuote Zensations nimitettiin vuoden 2016 VisitFinlandin WinRelax-matkailutuotteeksi. Yrityksen missiona on auttaa asiakkaitaan tekemään fyysistä hyvinvointia, neurofysiologista terveyttä ja mielen tasapainoa edistäviä, pysyviä elämänmuutoksia. Lisätiedot hengahdyshetkia.com ja villamandala.fi

Fazer-konserni

Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä noin 40 maahan. Fazerin missio on luoda makuelämyksiä. Fazerin menestys on sen perustamisesta lähtien vuonna 1891 perustunut parhaaseen tuotteiden ja palvelun laatuun, rakastettuihin brändeihin, osaaviin ihmisiin ja vastuulliseen toimintatapaan. Vuonna 2016 vietetään menestyksekkään Fazer-konsernin 125-vuotisjuhlavuotta ja tänä vuonna tulee myös kuluneeksi 150 vuotta sen perustajan Karl Fazerin syntymästä. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli yli 1,5 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee lähes 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin. Kun haluatte hyvää.

Firstbeat  

Firstbeat on kansainvälinen hyvinvoinnin, huippu-urheilun ja kuluttajatuotteiden parissa toimiva suomalainen yritys, jonka kehittämä sydämen sykevälianalyysi auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia. Monitieteiseen tutkimukseen perustuva analyysi tuottaa henkilökohtaista tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnan vaikutuksista. Tuotteisiin luottavat sadat huippu-urheilijat ja joukkueet, hyvinvoinnin ammattilaiset ja miljoonat kuluttajat globaalisti.

Comment