Miksi hengähdyshetket toimivat ja näkyykö se muka riihikuivassa rahassa? Lyhyesti: No todellakin. Jos työnantajaa (tai sinua itseäsi) motivoi ainoastaan valuutta pitämään huolta työntekijöiden/itsesi terveydestä, niin tämän alla olevan pitäisi viimeistään pysäyttää:

Stressin aiheuttamien terveyskustannuksien lasketaan tänään olevan kalliimpia kuin syöpien, tupakoinnin, diabeteksen ja sydänsairauksien YHTEENSÄ. Benson-Henry Institute for Mind Body Medicinen tutkijat analysoivat taannoin 4000 ihmisen potilasrekisterin avulla henkilöitä, jotka vuosien 2006–2014 noudattivat lääkärin suosituksia tehdä rentoutusharjoituksia kuten taichitä, meditaatiota tai joogaa stressin oireisiin. Tutkijat analysoivat myös 13 000 potilaan tiedot, joille lääkärit eivät suositelleet näitä tekniikoita.

Lopputuloksena paljastui, että rentoutustekniikoita käyttävät potilaat vierailivat 43% vähemmän sairaalassa, joutuivat lääketieteellisiin testeihin tai tarvitsivat välitöntä hoitoa kuin ne, jotka eivät käyttäneet harjoituksia apunaan.

Nyt kannattaa vetää henkeä. Tutkijat nimittäin laskivat myös, että rentouttavista mind-body-harjoituksista tuli yhteensä vähintään 2,360 dollaria eli noin 2159 € vuosittaista säästöä per potilas! 

"WOW", huudahti Hengähdyshetkiä-tiimimme!

LÄHDE: Relaxation Response and Resiliency Training and Its Effect on Healthcare Resource Utilization.

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0140212

Comment