Mitkä mekanismit alentavat verenpainetta transsendenttisen meditaation harjoituksen yhteydessä?

Vastaajana Tohtori Vernon Barnes Georgian lääketieteel­lisestä korkeakoulusta (Medical College of Georgia in Augusta):  "Krooninen, ympäristöstä tuleva ja psykososiaalinen stressi myötävaikuttaa sympaattisen hermoston toiminnan vilkastumiseen, aiheuttaen hermojärjestelmän biokemiallista epätasapainoa. Nämä muutokset johtavat ylimitoitettuun stressi­vasteeseen, jonka merkkejä ovat verisuonten supistuminen ja kohonnut verenpaine.

Lieventävät tekijät, kuten stressin vähentäminen Transsendenttisen Meditaation harjoituksen avulla, vaikuttavat sympaattiseen hermojärjestelmään, vähentäen verenpaineen herkkyyttä akuutille stressille. Ajan mittaan, johtuen verenkierto­järjestelmän vähentyneestä herkkyydestä äkillisille tilanteille, sydämen kuormitus vähenee ja verenpaine alenee, mikä auttaa ehkäisemään varhaista verenpainetaudin kehittymistä."

Comment